Työympäristö: mitä toimitilalta vaaditaan alallasi?

Työntekijät arvostavat hyviä puitteita tehdä työtä. Asiakkaistakin on mukava piipahtaa viihtyisissä toimitiloissa.

Työympäristö, kiinnitä siihen huomiota. Ei liene liioittelua väittää ilman suurta kärjistämistä, että työn tehokkuus ja tulokset ovat useimmiten selkeästi paremmat mukavissa toimitiloissa. Nimenomaan sellaisissa, jotka ottavat työn ominaispiirteet edes suunnilleen huomioon.

On yritystoimintaa, jossa tarvitaan suuria tuotantolaitteita, kokoonpanolinjoja, työkaluja ja järjestelmiä, joissakin olennaisinta on luotettavat tietoliikenneyhteydet ja toisissa täytyy huomiota asiakkaiden vastaanottaminen erityisellä tavalla, kuten vaikkapa terveydenhuollon palvelujen tuottajalla. Työympäristö: joihinkin toimitiloihin tarvitaan niin paljon tilaa, että trukit tai robottikuljettimet mahtuvat liikkumaan – ja ennen kaikkea niin, että toimitilassa on huomioitu työturvallisuus vaativan logistiikan ympäröimänä.

Jos olet työnantaja, tiedät varmasti, että vastuullasi on työnantajan roolissa oikein mitoitettujen työskentelytilojen järjestäminen henkilökunnallesi. Toisin sanoen esimerkiksi sosiaalitilojen on oltava työntekijöiden määrään järkevät ja totta kai varustelultaan asianmukaiset. Työn luonne voi teidän alalla olla myös sellainen, että työntekijöillä on syytä olla mahdollisuus palautumiseen ja peseytymiseen työpäivän aikana. Työ saattaa olla sellainen, että toimitiloihin tarvitaan pukuhuoneita ja säilytystilaa tärkeille työvälineille. Ajattele nyt vaikka automaalaamoa tai tutkimustoimintaa tekevää laboratoriota.

Olipa ala sitten mikä hyvänsä, jonkinlaiset taukotilat tulisi joka tapauksessa sisällyttää jokaikisen yrityksen toimitilaan, jos haluaa edustaa tämän päivän työnantajaa. Monitilatoimisto onkin itse asiassa modernin yrityksen merkki. Monella alalla on sellainen markkinatilanne, että asiansa osaavista työntekijöistä on suorastaan pulaa. Työntekijät arvostavat siten sellaista yritystä, joka tarjoaa viihtyisät ja toimivat puitteet muun muassa toimitilojenkin suhteen.

Onko sopiva työympäristö tässä, katso kuvat

Terveydenhuollon yrityksen työympäristö.
Neuvottelutila on osa monen yrityksen työympäristöä.
Joskus tarvitaan aulatilaakin.
Työympäristö, jossa on henkilöstölle lounasravintola. Useita henkilöstöravintolan tiloissa olevia ruokapöytiä ja linjastoa, mistä ruoat tarjoillaan. Lämmin valaistus ja tunnelma. Viherkasveja pöydillä.
Toimitilan yhteydessä voi toimia myös henkilöstöravintola.

Työympäristö: vaihtoehtoja joustavasti 15–4000 m²:n väliltä

Työympäristöjä on tietenkin yhtä monta kuin on yrittäjiä, yrityksiä ja organisaatioitakin – tarvitaan runsaasti erityyppisiä ja erilaisiin liiketoiminnan tarpeisiin muokattavia toimitiloja. Yleensä yritystoiminnan menestymisen kannalta vaaditaan muitakin tiloja, esimerkiksi pelkkä tuotantotila ei riitä, vaan arjen sujuminen edellyttää myös toimistotiloja, varastotiloja ja showroom-tilaa yrityksen tuotteille sekä tietysti sosiaalitiloja henkilökunnalle. Tällaisissa tarpeissa pääsee helpoimmalla valitsemalla suosiolla yhdistelmä/monitilan, jossa on huomioitu toiminnan monipuolisuus mahdollisimman kattavasti sekä huomioitu liiketoiminnan kasvamisen vaatimukset.

Toimitilojen fyysinen sijainti vaikuttaa – etätöistäkin huolimatta – yrityksen rattaiden pyörintään monessakin mielessä. Yleensä ketään ei ainakaan häiritse, että ympäriltä löytyy henkilöstöravintola, suuri auditorio vaikka yrityksen oman tapahtuman järjestämiseksi sekä yhteistyöyrityksiä, joiden kanssa voi ponnistaa uusiin entistä kansainvälisempiin kuvioihin. (P.S. tutustu artikkeliin elektroniikkayritysten tilanteesta Teollisuustiellä). Työympäristö: on selkeä etu, jos ympärillä on innovatiivisia yrityksiä, joiden kanssa toimimalla kaikki saavat synergiaetuja. Yhteishyöty se on paras hyöty!

Potentialista saat joustavan vuokranantajan, jonka kanssa on helppo neuvotella tarpeen vaatiessa toimitilan muokkauksista juuri sinun yrityksesi liiketoiminnan tarpeisiin. Pitkän linjan toimitila-asiantuntijan tarjonta pitää sisällään muokattavia toimitiloja yrityksille Oulun alueella: järkevän matkan päässä Oulun ydinkeskustasta on tarjolla hyvä valikoima monipuolisia toimitiloja. Ota yrityksesi toimitilojen sijaintipaikaksi Haukipudas, Oulunsalo tai esimerkiksi Kiiminki – ne kaikki saattavat tarjota erinomaisen sijainnin yritystoimintaasi ajatellen. Oletko miettinyt, että toimitilat voivat aivan hyvin sijaita keskusta-alueen ulkopuolella, säästät helposti kustannuksissa ja sujuvoitat kaikkien kulkemista paikan päälle.

Työympäristö, jossa on hyvin tilaa erilaisille työtehtäville. Iso tuotanto- tai hallikäyttöön soveltuva toimitila. Sininen muovipintainen lattia, runsaasti ikkunoita, jotka tarjoavat paljon luonnonvaloa.

Myös myytäviä toimitiloja

Toimitilavaihtoehtoina pääset valitsemaan yksittäisistä työhuoneista ja laajoista monitiloista. Pienimmillään voit vuokrata kauttamme jopa yhden toimistohuoneen – tuemme mielellään aloittelevaakin yrittäjää yrityksen alkutaipaleella. Kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuutta työskennellä kotona ja eivät kaikki edes halua sitä. Siinäkin on eittämättä etunsa, että erottaa selkeästi myös tilojen puolesta työympäristön ja arkiympäristön. Potential palvelee tietysti myös suurempia yrityksiä – suurimmillaan kauttamme vuokrattava toimitila voi siten olla useiden satojen neliömetrien suuruinen tilakokonaisuus tai jopa sitäkin suurempi. Kannattaa tutustua myös myytäviin toimitiloihimme

Potentialin hallinnoimia toimitiloja on tarjolla esimerkiksi Oulun pohjoispuolella Haukiputaalla, joka oli aikoinaan itsenäinen kunta, mutta liittyi viime vuosikymmenellä Oulun kaupunkiin. Teollisuustiellä, Ukonkaivoksen teollisuusalueella on myös saatavilla kattava valikoima lähipalveluita – henkilöstöravintolan lisäksi käytettävissä ovat esimerkiksi kokouspalvelut, aula- ja vartiointipalvelut sekä auditorio.

Olemme vuokranantajana ja tilojen hallinnoijana mahdollisimman joustava, toimitiloihimme on siten helposti yhdistettävissä myös tuotanto-, halli- tai varastotilaa. Tutustu tässä saman tien myytäviin toimitilakohteisiimme. Potential Toimitilat Oy:llä on vuokrattuna tällä hetkellä toimitiloja suunnilleen 35 000 neliömetrin edestä.

Tutustu Potentialin tarjoamiin

• Myytäviin toimitiloihin
• Toimistotiloihin
• Yhdistelmä- ja monitiloihin
• Liiketiloihin
• Varastotiloihin
• Kombitiloihin

Potential LinkedInissä

YouTube-kanavamme

Lopuksi kiitos, että luit blogikirjoituksemme. Toivottavasti siitä oli apua toimitilavaihtoehtoja miettiessä. Potential on muuten yrityksemme markkinointinimi. Yrityksemme tunnettiin aiemmin nimellä Haukiputaan Kehitys Oy, mutta olemme vastikään tehneet nimenmuutoksen Potential Toimitilat Oy:ksi. Se kertoo paremmin nykyisestä toiminnastamme.

Ota yhteyttä Lataa vuokraajan opas

Sivuston toteutus: