Monitilatoimisto: moni yritys haluaa sellaisen

Muunneltavuutta, joustavuutta ja ennen kaikkea tarpeeksi erilaisia tiloja itsenäiseen työskentelyyn, tiimihetkiin, kahvitteluun tai vaikka rauhoittumiseen. Ratkaisun tähän kaikkeen mahdollistaa monitilatoimisto.

Olipa joskus ennen – sanotaan nyt suunnilleen 1990-luvulla – yrityksen toimitila, jossa kaikilla oli omat työhuoneet suljettavine ovineen ja metallisine arkistokaappeineen. Hiljaista ja rauhallista? Kyllä, sitä se ehdottomasti oli! Mutta yrityksen sisäinen viestintä ei siitäkään huolimatta aina tahtonut sujua. Pikaisen kokouksen järjestäminen pienenkin tiimin kesken vaati vähintäänkin erikoisjärjestelyitä ja useita puheluita. Jotkut asiakkaat uskalsivat jopa mainita hieman kuivakasta tunnelmasta. Monitilatoimisto – siitä vasta haaveiltiin.

2000-luvun puolivälissä taas kohkattiin avokonttoreista, jotka löysivät puolestapuhujansa. Kuten tietysti myös vastaansanojansa. Silloin oli kovasti tohinaa, mutta toisinaan vaikea fokusoitua keskittymistä vaativiin asioihin. Puhelimet pirisivät ympärillä iloisia soittoääniä ja keskustelun sekä huutelun metakka saattoi kohota ihan huomaamattaan. Ei ehkä sitten ihan näinkään, emme me tätäkään tahtoneet.

Jos luit edelliset kappaleet, miltäpä kuulostaa 2020-luvun monitilatoimisto? Sellainen toimitila, josta löytyy soppensa keskittymistä vaativaan työhön, jopa puheluihin, palaveritilat tiimin nopeaan tilannetsekkiin tai suurempaan asiakaspalaveriin. Jos henkilöstön viihtymiseen haluaa oikein tosissaan satsata, monitilatoimisto on harkinnan arvoinen seikka. Siellä voi olla jopa oma tilansa lukemiselle, lepäämiselle ja rauhoittumiselle sekä kahvittelulle. Toimitiloista saattanee löytyä työntekijöitä varten oma pieni kuntonurkkauskin. Tai jotakin aivan muuta. Sinähän se parhaiten tiedät, mitä toimistosi tarvitsee.

Monitilatoimisto ja taukohuone
Monitilatoimisto ja taukohuone.

Jonkinlaiset taukotilat nyt pitäisi sisällyttää ihan jokaiseen yrityksen toimitilaan, mikäli haluaa edustaa tämän päivän työnantajaa. Monitilatoimisto onkin itse asiassa kaikin puolin modernin yrityksen merkki. Monella alalla on sellainen tilanne, että asiansa osaavista työntekijöistä on kysyntää tai jopa pulaa. Työntekijät arvostavatkin sellaista yritystä, joka tarjoaa heille ensiluokkaiset puitteet muun muassa viihtyisien ja toimivien toimitilojen myötä.

Monitilatoimisto, nämä asiat puhuvat tilan puolesta

 • Toimitilan kaikki neliöt ovat hyötykäytössä – ei hukkaneliöitä
 • Huomioi erityyppiset työntekijät ja erityyppisen työn vaatimukset
 • Tukee työntekijöiden vireyttä ja mahdollistaa aidot lepotauot
 • Kasvattaa työntekijöiden viihtyvyyttä, sitä kautta myös työn tuottavuutta
 • Nostaa tiimihenkeä ja yhteisöllisyyttä
 • Saa työntekijät kertomaan positiivisia asioita työnantajasta
 • Mielekäs työympäristö on vetovoimatekijä, helpottaa rekrytointia
 • Nostaa yleisesti työnantajan profiilia ja mielikuvaa yrityksestä
 • Lisää viihtyisyyden tunnetta yrityksen asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien keskuudessa

Monitilatoimisto. Tyypillinen työpäivä

Tyypillinen työpäivä monitilatoimistossa voisi kulua esimerkiksi näin. Saavut toimistolle ja menet suoraan kahvittelusoppeen siemailemaan aamun ensimmäisen tee- ja kahvikupin tai vaikka palautusjuoman. Vaihdat samalla lyhyet kuulumiset muiden paikalla olevien kanssa. Seuraavaksi suuntaat monitilatoimiston pienempään ”neukkariin” projektipalaveriin, joka kestää melkein lounastuntiin. Kokoustamisen jälkeen käyt soittamassa yhden viidentoista minuutin puhelun asiantuntijakollegallesi Eurooppaan monitilatoimiston soittamiseen varatussa tilassa: siellä on sisustuksena muun muassa ääntä vaimentava lattia, verhot ja väliseinät. (Huom! katso tästä linkistä ideoita toimitilan sisustamiseksi).

Lounastauolle pyydät pari työkaveriasi, menette monitilatoimiston välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan henkilöstöravintolaan hyvin ansaitulle lounashetkelle. Monipuoliselta ruokalistalta löytyy helposti jokaiselle mieluinen valinta. Ahertaminen on mukavampaa, kun on syönyt terveellisesti.

Moderni henkilöstöravintola
Moderni henkilöstöravintola tarjoaa useita ateriavaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Kävelet kahvimuki kädessä omalle työpisteellesi ja keskityt puolitoista tuntia akuutteihin asioihin ja työtehtäviin. Hieman myöhemmin iltapäivän puolella toimiston henkilöstö kerääntyy monitilatoimiston suurempaan kokoustilaan, jossa yrityksen toimitusjohtaja ja talousjohtaja pitävät kuukausittaisen katsauksen yrityksen tilanteeseen. Sen jälkeen käyt poimimassa treenilaukun työpisteeltäsi ja suuntaat alakertaan, jossa sijaitsee henkilöstön käyttöön sisustettu ja varustettu kuntohuone. Työpäivän asiat haihtuvat sopivasti taka-alalle pienen treenin aikana. Entäpä sitten? Ei muuta kuin toimiston ovi kiinni ja vapaa-ajan viettoon.

Monitilatoimisto tarkoittaa toimitilaa, jossa on useampia tiloja eri työtehtävien tekemiselle. Aulatila, jossa sisäänkäynti sekä sen läheisyydessä ovi, joka johtaa portaikkoon. Tilasta lähtee myös käytäviä eri tiloihin. Ikkunoiden vieressä odotustilaa asiakkaille. Pääsisäänkäynnin vieressä on viherkasveja.

Meidän kautta toimitiloja 15–4000 m²:n väliltä

Päivän juttu on kattava monitilakokonaisuus, joka tarjoaa erilaisia tiloja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Potentialin kautta saat muokattavia ja monipuolisia toimitiloja yrityksille Oulun alueella. Kohtuullisen matkan päästä Oulun ydinkeskustasta on tarjolla runsas valikoima erilaisia toimitiloja. Vaikkapa Haukipudas, Oulunsalo ja Kiiminki saattavat tarjota houkuttelevan sijainnin monitilatoimistoa etsivälle yrittäjälle, yritykselle, yhdistykselle ja organisaatiolle.

Toimitilavaihtoehdoista löydät niin yksittäisiä työhuoneita kuin laajojakin monitilaratkaisuja, kuten monitilatoimistoja. Pienimmillään kauttamme vuokrattava kohde voi siis olla jopa yksi toimistohuone, suurimmillaan useiden satojen neliömetrien suuruinen tilakokonaisuus tai jopa vieläkin suurempi.

Potentialin hallinnoimia toimitiloja löydät esimerkiksi Oulun pohjoispuolelta, tarkemmin ottaen Teollisuustieltä Haukiputaalta. Tämän suuren kiinteistön yhteydessä on myös monipuolisia lähipalveluita – henkilöstöravintolan lisäksi käytettävissä ovat esimerkiksi kokouspalvelut, aula- ja vartiointipalvelut sekä auditorio.

Olemme vuokranantajana ja tilojen hallinnoijana mahdollisimman joustava, toimitiloihimme on siten helposti yhdistettävissä myös tuotanto-, halli- tai varastotilaa. Kauttamme saat yrityksellesi kaikkiin yritystoimintasi tarpeisiin vastaavan monitilakokonaisuuden. Tutustu myös myytäviin toimitilakohteisiimme ja vuokralaisiimme.

Potentialin kautta saat

 • Tuotantotiloja
 • Toimistotiloja
 • Yhdistelmä- ja monitiloja
 • Liiketiloja
 • Varastotiloja
 • Kombitiloja
 • Myytäviä toimitiloja

Ota yhteyttä Lataa vuokraajan opas

Sivuston toteutus: