Millainen on hyvä vuokranantaja?

”Pääasiassa meidän viikkokurssiasiakkaat ovat Oulun seudulta ja hyvin ovat löytäneet tänne Haukiputaalle, vaikkei ihan keskustassa olla.”

Tämänkertaisen blogikirjoituksen otsikon mukainen kysymys saattaa pyöriä toimitiloja kartoittavien yrityksen edustajien, organisaation toimi-, tuotanto- tai liiketiloista vastaavan tai tuoreen yrittäjänkin mielessä, kun toimitilojen vaihtamista aletaan suunnitella. Toimitilojen kartoittamiseen on hyvä varata resursseja ja tilakandidaattien etsiminen aloittaa hyvissä ajoin, sillä yrityksen toimiala vaikuttaa aivan olennaisesti tilavalintaan. Konkreettinen muuton (kalusteet, työvälineet, tekniikka ja muu) ajankohta kannattaa valita yrityksen mahdollisimman ei-kiireiseen-aikaan, sillä tilojen järjestely ottaa aikansa.

Uudet toimitilat tarkoittavat samalla helposti myös uutta vuokranantajaa, ellei sitten ole jo löytänyt sellaista vuokranantajaa, jonka kanssa haluaa toimia myös jatkossa. Silloin on tietysti kätevintä ottaa yhteyttä suoraan siihen tuttuun vuokranantajaan ja alkaa kartoittamaan yhdessä uusia tilavaihtoehtoja.

Yrityksen toiminta on mahdollisesti kasvanut, kehittynyt tai muuttanut ainakin muotoaan – sen jälkeen, kun vuokrasopimus allekirjoitettiin. Ja tilat, missä juuri tällä hetkellä toimitaan, eivät ehkä vastaa enää tarkoitustaan parhaalla mahdollisella tavalla. Uudessa osoitteessa sijaitsevilta toimitiloilta saatetaan edellyttää esimerkiksi aiempaa suurempaa neliömäärää tai vaikkapa monipuolisempia tilamahdollisuuksia, joiden läheisyydestä löytyy näppärästi myös muita palveluita.

Monitilatoimiston viihtyisä taukotila tai asiakkaiden odotustila. Pehmeitä nojatuolia, kangasmatto ja kahvipiste.
Joustava ja helposti lähestyttävä vuokranantaja on monen vuokralaisen mieleen. Arki rullaa mukavasti, kun yrityksen liiketoiminnan tarpeet huomioidaan ja vuoropuhelu toimii mutkattomasti molempiin suuntiin. Kuvassa esimerkki monitilatoimistoksi muokatusta toimitilasta.

Äänessä elektroniikka-alan toimijoita

Mistäpä signaaleista yritys voi tunnistaa hyvän vuokranantajan? Tässä blogikirjoituksessamme eri toimialojen yritykset ja yrittäjät kertovat hieman näkökulmia tähän aiheeseen. Eräs yrityksistä on Sanmina-SCI EMS Haukipudas Oy, joka on yhdysvaltalaisen elektroniikan sopimusvalmistajan Sanminan tytäryhtiö. 

Elektroniikkayrityksen vaatimukset toimitilojen suhteen ovat aivan erityislaatuiset: elektroniikkateollisuudessa vaaditaan stabiileita olosuhteita muun muassa ilman lämpötilan, kosteuden ja pölyn suhteen. Staattisen sähkön vuoksi elektroniikkateollisuudessa toimivien yritysten toimitiloissa voidaan tarvita myös ESD-lattioita (ESD = Electrostatic Discharge). Muun muassa nämä kaikki on huomioitu Sanminan tuotantotiloissa.

Sanmina on vuokrannut Haukiputaan Teollisuustieltä yhteensä toimitiloja noin 13 000 m²:n edestä. Tiloihin on oltu tyytyväisiä, sillä jo Nokia-aikoina ne peruskorjattiin vastaamaan nimenomaan elektroniikka-alan tuotantoa (erityisesti virtaava tuotanto). 

”Toimitilat ovat olleet myös erittäin helposti ja hyvin toteutettavissa Potentialin kanssa. Kun on tarvittu lisää tiloja, niitä on pystytty helposti saamaan. Toiminta on ollut hyvin joustavaa.”

Eeva-Liisa Kylmänen
tehtaanjohtaja
Sanmina

”Olemme toimineet näissä Haukiputaan tiloissa nyt seitsemän vuotta ja ollaan erittäin tyytyväisiä. Nämä vastaavat erittäin hyvin meidän yrityksen tarpeita. Meillä on tilat sekä toimistotyöhön että tuotantotyöhön. Yhteistyö vuokranantajan kanssa toimii hyvin – meille on hyvä palvelu sieltä käsin.”

Matti Verkasalo
toimitusjohtaja
ioLiving

Alkusyksyllä otettu ilmakuva suuresta kiinteistöstä, jonka ympärillä on asutusta, metsää ja tieverkostoa.
Haukiputaan Teollisuustiellä sijaitsee useampikin elektroniikkateollisuudessa toimivan innovatiivisen yrityksen toimipiste. Neliöitä ja pysäköintitilaa riittää – oheispalveluita unohtamatta.

Kaksi muuta näkökulmaa

Koirakoulu Active Dog on Mari Kaplaksen ja Mikko Aaltosen luotsaama yritys, joka on tarjonnut palveluitaan kuutisen vuotta nykyisissä toimitiloissaan Haukiputaan Teollisuustiellä. Toimitiloja on räätälöity koiraurheilu- ja agilitykäyttöön: koirakoulu Active Dog järjestää niin viikkokursseja kuin yksityistunteja sekä vuokraa tiloja treenikäyttöön.

Hyvin valaistut, laadukkaat ja tarkoitukseensa soveltuvat toimitilat ovat olleet sekä asiakkaiden että yrittäjienkin mieleen. Lämmin (+15 astetta) tekonurmipohjainen halli mahdollistaa turvallisen ja monipuolisen harjoittelukokonaisuuden koirille ja niiden ohjaajille.

”Erittäin toimivat tilat koiraurheilu- ja agilitykäyttöön, on tykätty olla täällä. Meillä oli alkuun Martinniemessä vähän pienemmät tilat ja sitten tuli mahdollisuus siirtyä tänne hieman isompiin, uudempiin ja valoisampiin toimitiloihin. Täällä on myös korkeutta mukavasti ja hyvä ilmanvaihto.”

 

”Pääasiassa meidän viikkokurssiasiakkaat ovat Oulun seudulta ja hyvin ovat löytäneet tänne Haukiputaalle, vaikkei ihan keskustassa olla.”

Mikko Aaltonen
yrittäjä
Koirakoulu Active Dog

Koirakoulu Active Dogin toimitilat sijaitsevat Haukiputaalla osoitteessa Teollisuustie 1 (G-rakennus). Areenalle on helppo kulkea moottoritien kautta. Toimitilaa muokattiin Active Dogin toiminnalle sopivaksi siten, että tilasta poistettiin muutamia pienempiä väliseiniä. 

”Haukiputaan tilat soveltuvat todella erinomaisesti meidän toimintaan – olleet riittävän joustavat ja käytännölliset.”

Antti Holmi
yrittäjä
Loihe Oy

Tutustu yllä oleviin yrityksiin ja heidän toimitiloihinsa tarkemmin 

Potential on vuokranantajana tällainen

Monipuolinen valikoima
Toimitilavaihtoehtoja niin yksittäiselle asiantuntijalle kuin suuryritykselle. Valitse 15–4000 m²:n väliltä. Tiloja löytyy laidasta laitaan: tuotantotiloja, toimistohuoneita, liiketiloja, varastoja ja hallitiloja sekä näiden yhdistelmiä. Meillä on vuokrattuna tällä hetkellä toimitiloja suunnilleen 35 000 neliömetrin edestä.

Joustava ja kuunteleva
Asiakkaan toiveet ja liiketoiminnan tarpeet otetaan joustavasti huomioon. Tiloja muokataan tarpeen mukaan ennen muuttoa ja vuokrasuhteen aikana. Avullamme arjen asiat järjestyvät helposti.

Toimitilojen sijainti
Toimitilamme sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella, joten logistiikka toimii, liikkuminen on sujuvaa ja pysäköintitilaakin on tarjolla. Ikkunoista näkyy usein paljon muutakin kuin vain viereinen rakennus. Silti Oulun keskusta, lentokenttä, rautatieasema ja satamayhteydet ovat riittävän lähellä.

Houkuttelevat lisäpalvelut
Toimitilojen yhteydestä tai niiden läheisyydestä löytyy monia yritysten tarvitsemia palveluita. Kohteesta riippuen tarjolla onkin näppäriä lisäpalveluita – esimerkiksi kokoustiloja, vartiointi- ja aulapalveluita ja ravintolapalveluita.

Synergiaetuja
Tiloissamme toimii monenlaisia yrityksiä. Monipuolinen ja innovatiivinen yritysverkosto tarjoaa erinomaisen kasvualustan ja hyviä yhteistyömahdollisuuksia. Menesty hyvässä yhteisössä!

Henkilökohtainen tatsi
Organisaatiomme on pieni, joten meiltä saa henkilökohtaista palvelua. Olemme helposti lähestyttäviä ihmisiä, jotka välittävät vuokralaisistaan ja auttavat mielellään kaikissa toimitila-asioissa.

Vaihtoehtoja on runsaasti, kysy meiltä

Potential tunnetaan joustavana vuokranantajana, sillä kanssamme aktiivinen vuoropuhelu toimii, joten voit neuvotella tarpeen vaatiessa toimitilan muokkauksista sinun yrityksesi liiketoiminnan tarpeisiin. Olemme muutenkin ylipäätään kiinnostuneita siitä, mitä vuokralaisillemme kuuluu, ja pyrimme tekemään tiloissamme toimivien yritysten arjen mahdollisimman sujuvaksi.

Oulun seudun kokeneen toimitila-asiantuntijan toimitilatarjonta kattaa tällä hetkellä muokattavia toimitiloja yrityksille, organisaatioille, yrittäjille, seuroille ja yhdistyksille. Voit vuokrata kauttamme pienimmillään jopa yhden toimistohuoneen. Tuemme siis mielellämme aloittelevia yrittäjiä yrityksen alkuvaiheessa ja kenties siinä ihan ensimmäisessä toimitilavalinnassa.

Voit ottaa yrityksesi toimitilojen sijaintipaikaksi esimerkiksi Haukiputaan, Oulunsalon, Kiimingin tai Yli-Iin, sillä ne kaikki voivat soveltua erinomaisesti organisaatiosi sijaintipaikoiksi juuri toimitilojen näkökulmasta. 

Oletko ajattelut lokaatiota siitä näkökulmasta, että yrityksen toimitilojen on mahdollista sijaita aivan hyvin sijaita keskusta-alueen ulkopuolella: näin säästät luontevasti vuokrassa ja helpotat samalla niin henkilöstön, asiakkaiden kuin sidosryhmienkin kulkemista paikan päälle.

Myös myytäviä toimitiloja

Vapaina olevissa tiloissa tarjolla on toimistotiloja, liike- ja myymälätiloja, tuotantotiloja ja varastotiloja sekä niiden yhdistelmiä, toisin sanoen monitiloja. Toimitilavalikoimastamme pääset valitsemaan yksittäisistä työhuoneista ja laajoista yhdistelmätiloista. Toimitiloja järjestyy kauttamme myös joustavasti lisää yritystoiminnan mahdollisesti kasvaessa.

Potential palvelee myös suuria yrityksiä. Suurimmillaan kauttamme vuokrattava toimitila voi olla useiden satojen neliömetrien suuruinen tilakokonaisuus tai jopa sitäkin suurempi. Olemme vuokranantajana ja tilojen hallinnoijana mahdollisimman joustava, toimitiloihimme on siten helposti yhdistettävissä myös tuotanto-, halli- tai varastotilaa. Kannattaa myös huomata, että me myös myymme toimitiloja. Näistä vaihtoehdoista kannattaa kysyä suoraan meiltä.

Kaikki vapaat toimitilamme

Tutustu tarkemmin Potentialin tarjoamiin

  • Tuotantotiloihin
  • Toimistotiloihin
  • Yhdistelmä- ja monitiloihin
  • Liiketiloihin
  • Varastotiloihin
  • Kombitiloihin
  • Myytäviin toimitiloihin

Asiaa myös näissä blogiartikkeleissa

Toimitilan vuokraaminen tai miksei myös ostaminen voi olla yrityksellesi tai organisaatiollesi ajankohtaista. Lukaise esimerkiksi oheiset blogiartikkelimme, niissäkin voi olla yrityksesi kannalta toimitilojen vuokraamiseen liittyviä hyödyllisiä vinkkejä.

Oma vai vuokrattu toimitila

Toimitilan vuokraamisen vaiheet

Hybridityö, millaiset toimitilat sen tueksi?

Lue, miksi toimitilan viihtyisyys ja toimivuus on tärkeää

Toimitilan vuokrauksessa tai ostamisessa auttaa ilmainen toimitilan vuokraajan opas

Useimmissa yritysten toimisto-, tuotanto-, liike-, varasto- tai yhdistelmätiloissa työskennellään ainakin kahdeksan tuntia. Sen vuoksi siihen, millainen toimitila on, kannattaa kiinnittää huomiota. Voit ladata käyttöösi veloituksettoman Toimitilan vuokraajan oppaan (PDF-tiedosto). Se auttaa sopivan toimitilan valinnassa.

Toimitilan vuokraajan opas, sisältö

1. Viihtyvyyttä ja tuottavuutta
2. Valitse asiantuntija kartoitukseen
3. Toimitilatyyppejä
4. Onko sijainti keskustassa oikeasti tärkeää?
5. Toimitilojen joustavuudesta ja muokattavuudesta
6. Potential – toimitilaa tarpeesi mukaan
7. Muuttajan muistilista

Jos et löydä oppaastamme tietoa juuri sinun yrityksesi toimitilojen vuokraamiseen tai ostamiseen liittyvään tilanteeseen, ota yhteyttä asiantunteviin ammattilaisiimme.

Potential on LinkedInistä

Olemme Instagramissa

Katso vuokralaisesittelyjämme YouTube-kanavallamme

Löydät meidät myös Facebookissa

Kiitämme siitä, että luit blogikirjoituksemme. Jos se oli ensimmäinen tällä sivulla lukemasi, toivottavasti siitä oli apua puntaroidessa toimitilavaihtoehtoja omalle yritykselle tai organisaatiolle. Muistathan myös muut blogikirjoituksemme.

Ota yhteyttä Lataa vuokraajan opas

Sivuston toteutus: