Hybridityö, millaiset toimitilat sen tueksi?

Toimitilojen vaihtoa, vuokraamista tai ostamista suunnitteleva saattaa puntaroida teemaa hybridityö. Kun yrityksen tilat taipuvat ja joustavat eri työtehtäviin, se palkitsee pitkällä aikavälillä sekä organisaation että yksittäisen työntekijän.

Viimeiset vajaat kaksi vuotta on muuttanut isossa mittakaavassa yritysten käsityksiä siitä perinteisimmästä tila-ajattelusta työn tekemisen kannalta. Monella toimialalla on oikeastaan jopa jouduttu hiukan opettelemaan etätöitä, sillä niiden tekeminen ei ole välttämättä ollut kaikilla toimialoilla arkea useistakin syistä johtuen. Hybridityö ja hybridimalli ovat tulleet osaksi työelämää.

Tämä blogikirjoituksemme ei kuitenkaan käsittele nyt lähi- ja etä- tai hybridityötä vallitsevaan tilanteeseen peilaten, vaan teksti tarkastelee asiaa (hybridityö) toimitilojen näkökulmasta. Jos edustamasi yrityksen toimitiloja kuvaa jo nyt parhaiten termi hybridi, organisaatiosi on hienosti kiinni tässä päivässä, mitä tulee toimitiloihin.

Moderni organisaatio mielletään helposti tänä päivänä juuri sellaiseksi toimijaksi, joka ottaa vähintään hyvin – jotkut jopa erinomaisesti ja kiitettävästi – huomioon tarpeet erilaisille töille ja tehtäville. Tällaisen työnantajan tunnistaa eritoten siitä, että yritys pyrkii vaikuttamaan aktiivisesti siihen, että työympäristö edesauttaa työn tekemistä, mutta tukee myös henkilöstön jaksamista ja hyvinvointia niin hyvin kuin se työpaikoilla ylipäätään on mahdollista.

(Hybridityö) Monitilatoimisto, joka on järjestelty erilaisten työtehtävien tekemiseen: työpisteitä ja tiimityöpöytiä. Tilanjakaja vasemmassa reunassa, joka rauhoittaa taukopisteen – siinä on valkoinen kangassohva ja kaksi nojatuolia sekä pöytä.
Hybridityö asettaa tietynlaisia vaatimuksia toimitiloille, blogikirjoitus jatkuu kuvan alapuolella.

Hybridityö: toimitilat ovat kilpailuetu

Toimitilat nähdään tänä päivänä helposti työntekijöiden keskuudessa jopa huomattavana kilpailuetuna, joten yrityksen fasiliteeteilla saattaa olla siten rekrytoinninkin kannalta merkitystä. Joillakin toimialoilla on esimerkiksi tälläkin hetkellä niin vakava työvoimapula, että mikäli yritys haluaa kilpailla huippuosaajista, ja olla ylipäätään varteenotettava työnantaja työnhakijoiden silmissä – myös toimitiloihin liittyvät asiat on ajateltava aivan uudella tavalla. 

Mikäli olet työnantaja, koeta asettua hetkeksi yritykseesi hakevan työntekijän asemaan: mieti millaisena hän näkee yrityksesi juuri toimitilojen kannalta. Herättääkö toimitilasi positiivista uteliaisuutta ja innostusta tai mitä toimitilat kertovat yrityksesi ilmapiiristä?

Toimitilat saatetaan nähdä jopa henkilöstöetuna – siis tietysti siinä tapauksessa, kun toimitilojen suunnitteluun ja niiden toimivuuteen on nähty tunteja säästämättä vaivaa, henkilöstöä on kuunneltu, eri työtehtävien tarpeita on puntaroitu, on tarkasteltu yrityksen tilannetta kokonaisuutena sekä huomioitu eri tiimit ja yksilöt. Vaikuttaako tämä asia yksinkertaiselta? 

No sitä se ei varmasti ole. Juuri sen vuoksi on hyvä kysyä yrityksesi avainhenkilöiltä näkemyksiä asiaan – tai jopa ottaa toimitiloihin erikoistuneen asiantuntija kartoittamaan organisaatiosi tarpeita. Yleensä toimitila on hybridityön kannalta hyvin toteutettu, kun työntekijöiden tarpeita on kartoitettu huolellisesti ja tehty yhdessä hyviä päätöksiä. Tiimi voi myös itsenäisesti suunnitella juuri heidän työnsä kannalta toimivimman tilan: oli se sitten suunnittelua, tuotantoa tai jotakin muuta. Ja jos yrityksellä on tarvetta asiakas-, odotus- tai show room -tilalle, niidekin toimivuus ja viihtyisyys on hyvä miettiä huolellisesti. Tietysti mitä suuremmasta toiminnasta on kysymys, mukaan tulevat myös mahdollisesti isomman mittaluokan logistiikka-asiat ja tuotantolaitteet – joten toimitilojen suunnittelu on tehtävä huolellisesti.

Hybiridityö ja siihen soveltuva toimitila. Aula- tai asiakastila yrityksen toimistossa. Harmaa sohva, nojatuoleja, pöytiä ja älytelevisio.
Hybridityö onnistuu vaikkapa tässä Teollisuustien toimitilassa Haukiputaalla. Tarjolla on monipuolisia tilavaihtoehtoja – yhdistä hybriditoimistoon organisaatiosi tarpeiden mukaan esimerkiksi toimisto-, liike-, tuotanto- ja varastotilaa.
Alkusyksyllä otettu ilmakuva suuresta kiinteistöstä, joka pitää sisällään erilaisia toimitiloja. Kiinteistön ympärillä on kuusi- ja mäntymetsää. Iso parkkipaikka, jossa autoja.
Teollisuustien toimitilakeskittymässä on myös muita yrityksille keskeisiä palveluita – ja pysäköinnille on tarpeeksi tilaa.

Joustavasti muutoksia toimitiloihin – hybridityö

Avokonttori, monitilatoimisto, kombitila, hybriditila tai -toimisto. Oikeastaan nämä kaikki termit kytkeytyvät yleisemmin toimitilaan, missä on erilaisia tiloja – ja parhaimmissa jopa ihanteellisesti juuri tietyntyyppisen työn tekemiselle. Yksinkertaisimmillaan tällainen tila on esimerkiksi perinteinen neuvotteluhuone – nykyisin neuvotteluhuoneita saa vaikka erillisenä äänieristettynä moduulina, jonka voi esimerkiksi sijoittaa suurempaan avotilaan. 

Jos ylipäätään vuokraa suuremman toimitilan, sen voi lohkota erilaisiin osioihin: siellä voi olla tiimityöhön varattuja tiloja, hiljaisia työtiloja, palavereihin varattuja tiloja ja niin edespäin. Unohtamatta liike-, tuotanto- ja varastotiloja.

Tässä päivässä terävästi arkeaan elävä yritys satsaa toimitilaan, joka taipuu joustavasti hybridityön tekemiselle. On tietenkin toimialakohtainenkin asia, millaiset tilat tarvitaan, mutta mahdollisimman moneen taipuvista tiloista on harvoin ainakaan suoranaista haittaa.

Joustava vuokranantaja auttaa sinua muokkaamaan toimitilaa yrityksesi toiminnalle sopivaksi. Toimitila kannattaa valita silläkin silmällä, että huomioi yrityksen kasvupotentiaalin. Toisin sanoen toimitilassa on hyvä olla laajentumisen varaa.

Jotta suuremmasta toimitilasta muokkautuu halutunlainen ja toimiva työskentely-ympäristö, tarvitaan myö joustava vuokranantaja. Sellaisen muuten tunnistaa helposti siitä, että vuokranantaja kuuntelee kiinnostuneena yrityksesi tarpeita ja on valmis muokkaamaan tilasta mahdollisimman hyvin organisaatiosi toimintaa tukevan ja optimaalisen. Kun tilat ovat työskentelyn kannalta hyvin suunniteltu ja niihin on kiinnitetty erityistä huomiota sekä tiimi- että yksilötasolla, työt sujuvat ja ihmiset viihtyvät!

Lue, miksi toimitilan viihtyisyys ja toimivuus on tärkeää

Hybridityö: tiimin tai kaksihenkisen yrityksen siisti toimitila. Seinän vierustalla tyylikkään työpisteet. Ikkunan vieressä taukoiluun soveltuva sohva.
Tässä digitaalisesti stailatusta toimitilasta näkyy hyvin, että hybridityö on otettu toimitilan suunnittelussa huomioon. Tämän tilan löydät Haukiputaan Teollisuustieltä.

Meillä on vaihtoehtoja 15–4000 m²:n väliltä

Potentialista saat joustavan vuokranantajan, sillä meidän kanssamme vuoropuhelu toimii, joten voit neuvotella tarpeen vaatiessa toimitilan muokkauksista sinun yrityksesi liiketoiminnan tarpeisiin. Olemme muutenkin kiinnostuneita siitä, mitä vuokralaisillemme kuuluu.

Oulun seudun kokeneen toimitila-asiantuntijan toimitilatarjonta kattaa muokattavia toimitiloja yrityksille, organisaatioille, seuroille ja yhdistyksille. Potential Toimitilat Oy:llä on vuokrattuna tällä hetkellä toimitiloja arviolta 35 000 neliömetrin edestä. Ota yrityksesi toimitilojen sijaintipaikaksi esimerkiksi Haukipudas, Oulunsalo, Kiiminki tai Yli-Ii – ne kaikki saattavat soveltua erinomaisesti organisaatiosi sijaintipaikoiksi juuri toimitilojen näkökulmasta. 

Oletko koskaan miettinyt lokaatioasiaa siitä näkökulmasta, että yrityksen toimitilat voisivat aivan hyvin sijaita keskusta-alueen ulkopuolella: näin säästät luontevasti vuokrassa ja helpotat samalla niin henkilöstön, asiakkaiden kuin sidosryhmienkin kulkemista paikan päälle.

Myös myytäviä toimitiloja

Toimitilavalikoimastamme pääset valitsemaan yksittäisistä työhuoneista ja laajoista monitiloista, jotka soveltuvat erinomaisesti hybridityöhön. Pienimmillään voit vuokrata kauttamme jopa yhden toimistohuoneen – tuemmekin mielellämme aloittelevia yrittäjiä yrityksen alkuvaiheessa ja kenties ihan siinä ensimmäisessä toimitilavalinnassa. Toimitiloja järjestyy kauttamme myös joustavasti lisää yritystoiminnan mahdollisesti kasvaessa.

Potential palvelee myös suuria yrityksiä. Suurimmillaan kauttamme vuokrattava toimitila voi olla useiden satojen neliömetrien suuruinen tilakokonaisuus tai jopa sitäkin suurempi. Olemme vuokranantajana ja tilojen hallinnoijana mahdollisimman joustava, toimitiloihimme on siten helposti yhdistettävissä myös tuotanto-, halli- tai varastotilaa. Sekin on hyvä muistaa, että me myös myymme toimitiloja. Vaihtoehdoista kannattaa kysyä suoraan meiltä.

Kaikki vapaat toimitilamme

Tutustu Potentialin tarjoamiin

 • Tuotantotiloihin
 • Toimistotiloihin
 • Yhdistelmä- ja monitiloihin
 • Liiketiloihin
 • Varastotiloihin
 • Kombitiloihin
 • Myytäviin toimitiloihin

Lue nämäkin artikkelit

Toimitilan vuokraaminen tai miksei myös ostaminen voi olla yrityksellesi tai organisaatiollesi ajankohtaista. Lue oheiset blogiartikkelimme, niissäkin voi olla kannaltasi toimitilojen vuokraamiseen ja hybridityöhön liittyvää hyödyllistä asiaa.

Synergiaetuja Teollisuustiellä

Näkökulmaa Teollisuustieltä: Elektroniikka-alan yritykset voivat hyvin Haukiputaalla

Tapahtui Teollisuustiellä: Terveysteknologia on jatkuvasti nouseva trendi

Toimitilan vuokraamisen vaiheet

Oma vai vuokrattu toimitila

Toritalon monet mahdollisuudet

Hybridityö: lataa ilmainen toimitilan vuokraajan opas

Moni viettää myös hybridityössä usein ainakin kahdeksan tuntia. Niinpä siihen, millainen yrityksen toimitila on, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota (hybridityö – soveltuuko siihen?). Lataa veloitukseton Toimitilan vuokraajan opas (PDF-tiedosto). Siitä saat hyviä vinkkejä myös toimitilaan hybiridityötä ajatellen.

Toimitilan vuokraajan opas, sisältö

 • Viihtyvyyttä ja tuottavuutta
 • Valitse asiantuntija kartoitukseen
 • Toimitilatyyppejä
 • Onko sijainti keskustassa oikeasti tärkeää?
 • Toimitilojen joustavuudesta ja muokattavuudesta
 • Potential – toimitilaa tarpeesi mukaan
 • Muuttajan muistilista

Potentialin LinkedIn-kanava

Olemme Instagramissa

Katso vuokralaisesittelyjämme YouTube-kanavallamme

Löydät meidät myös Facebookissa

Lopuksi on totta kai aiheellista kiittää siitä, että luit hybridityötä käsittelevän blogikirjoituksemme. Toivottavasti siitä oli apua puntaroidessa toimitilavaihtoehtoja omalle yritykselle tai organisaatiolle.

Ota yhteyttä Lataa vuokraajan opas

Sivuston toteutus: