Tiedote: Oulun Pikisaaren miljöötä kehitetään yhteistyössä

Potential Toimitilat Oy on viemässä Pikisaaren alueen Luova Kylä -suunnitelmaa eteenpäin yhdessä Oulun kaupungin, kulttuuriväen ja Pikisaaren yrittäjien kanssa.

Potential Toimitilat Oy on viemässä Pikisaaren alueen Luova Kylä -suunnitelmaa eteenpäin yhdessä Oulun kaupungin, kulttuuriväen ja Pikisaaren yrittäjien kanssa.

Yhtiö on hankkinut omistukseensa Pikisaaren keskiosassa sijaitsevan Villatehtaan alueen kaikki rakennukset (7 kpl:tta) ja maanvuokraoikeuden. Alueesta kehitetään ainutlaatuinen miljöö kulttuurin tekijöille ja siitä nauttiville. Mikäli tarvittavat luvat saadaan ajoissa, on rakennusprojekti valmis ennen Kulttuuripääkaupunki-vuotta 2026.

– Meidän roolimme on toimia Pikisaaren Luovan Kylän fyysisten puitteiden järjestäjänä. Potential toimii toimitilojen tarjoajana ja huolehtii siitä, että toimitilat ja ympäristö mahdollistavat ja edistävät Luovan Kylän toteutumista, toimitusjohtaja Sami Helander Potential Toimitilat Oy:stä kertoo.

Muutos- ja korjaustyöt tehdään alueella Pohjois-Pohjanmaan museon valvonnassa. Ainoa purettava ja uudisrakennuksella korvattava rakennus on alueen uusin ja tyyliltään muista rakennuksista poikkeava opetuskäyttöön vuonna 1980 valmistunut oppilaitoksen päärakennus. Tilalle on tarkoitus rakentaa majatalo-tyyppinen pieni hotelli.

– Alueen historiallisten rakennusten korjausten samoin kuin uudisrakentamisen suhteen yhtiön linja tulee olemaan erittäin harkitseva. Alueen ainutlaatuisen miljöön luonne säilytetään. Luontoa ja vihreyttä tullaan tuomaan entistä enemmän esille. Liiallista korjaamista tullaan välttämään, Helander korostaa.

Hotellin rakentaminen tullaan toteuttamaan siten, että Potential Toimitilat Oy myy Sokeri-Jussin Kievari Oy:lle Suolamakasiinin, Keltaisen talon ja tarvittavan maa-alueen vuokraoikeuden. Sokeri-Jussin Kievari Oy toteuttaa investoinnit ja toimii hotelliyrittäjänä. Potential Toimitilat Oy on hakenut asemakaavan muutosta, jolla nykyinen kaava muutetaan mahdollistamaan Luova Kylä -suunnitelman toteuttamisen.

Sami Helander on aloittanut Potential Toimitilat Oy:n toimitusjohtajana tammikuussa Aarno Rantapelkosen jäätyä ansaitulle eläkkeelle. Helanderilla on 25 vuoden tausta yrittäjänä eri toimialoilta. Hän siirtyi nykyiseen tehtävään toimitilamarkkinoilta, joten liiketilojen, toimistojen ja tuotantotilojen vuokraaminen oli jo entuudestaan tuttua.

– Uskon, että tuon jotain uutta näkemystä yrityksen toimintaan, kun etsitään uusia vuokralaisia vapautuviin tiloihin ja samalla kehitetään nykyisiä tiloja sopivaksi niin nykyisille kuin uusillekin vuokralaisille. Monipuolinen yrittäjätaustani auttaa minua ymmärtämään hyvin, minkä tyyppiset toimitilat voisivat sopia uusia tiloja hakeville yrityksille, Helander lisää.

Potential Toimitilat Oy vuokraa, hallinnoi ja myy monipuolisia tiloja yrityksille, muille organisaatioille ja harrastetoimintaan. Yhtiö on osa Oulun kaupunkikonsernia.

LISÄTIETOJA:

Sami Helander
toimitusjohtaja, Potential Toimitilat Oy
p. 040 8425 661
sami.helander@potential.fi

Sivuston toteutus: