Verkkokaupan perustaminen: tilat toiminnoille ja palveluille

Verkkokaupan perustaminen on helppoa ja se tarjoaakin yhden varteenotettavan myyntikanavan hyvin monelle toimialalle. Riippuen tuote- ja palveluvalikoimasta, sen yhteyteen voidaan tarvita myös erilaisia toimitiloja.

Digitalisaatio on läsnä ja päivittäistä arkea useimmissa yrityksissä. Ja se on sitä jo perinteisemmilläkin toimialoilla. Osana digitaalisia palveluita on verkkokaupan perustaminen, joka sopii liiketoiminnan kehittämisen perustaksi tai vähintään tueksi eri toimialoilla – ei pelkästään kuluttajakaupan keskiössä toimivissa yrityksissä.

Moni alkavakin yritys tai yrittäjä pohtii ehkä juuri tälläkin hetkellä vakavasti palveluiden ja tuotteiden tarjoamista omassa verkkokaupassaan. Verkkokaupan perustaminen lienee myös monen yrityksen agendalla vuonna 2021.

Kuluvana vuonna pelkästään Suomessa on perustettu huomattava määrä verkkokauppoja, eikä Potentialin kotipaikkakunta Oulukaan tee tähän ajan ilmiöön poikkeusta. Osin tähän on syynä vallitseva maailmantilanne, mutta eittämättä myös innovatiivisten digiloikkien ottaminen kiinnostaa erityisesti mikroyritysten sekä pienten ja keskisuurten organisaatioiden pelikentällä.

Toimitiloja verkkokaupan ylläpitämiseksi

 


Esimerkiksi kuvassa näkyvä sisustettu työhuone tarjoaa mukavat puitteet verkkokaupan pyörittämiselle. Viereinen toimistohuone voi toimia vaikka tuotteiden varastotilana.

Verkkokaupan perustaminen voi vaatia myös toimitiloilta neliöitä. Varsinkin, jos yritystoiminta kasvaa vähänkin merkittävämpään kokoluokkaan. Toimitila, jossa on runsaasti neliöitä. Sininen lattia, paljon ikkunoita sekä teräsrakenteita ja valaisimia katossa.
Suuremmasta toimitilasta löytyy neliöitä yrityksen palveluiden lisäksi verkkokaupan varastolle ja muille toiminnoille.

Verkkokaupan perustaminen sopii eri toimialojen yrityksille ja on merkki digitaalisesti modernista toimijasta. Yrittäjän työhuone, jossa on moderni laitteisto verkkokaupan pyörittämiselle. Ruskealla tyylikkäällä työpöydällä on vaaleanharmaa tietokone, näppäimistö ja hiiri sekä musta muistilehtiö ja kynä. Seinällä on maanosien kartta. Oikealla seinustalla on kaksi ikkunaa, joiden sälekaihtimet ovat auki. Ikkunoiden vieressä on valkoinen sohva.
Verkkokaupan perustaminen sopii digitalisoituvassa maailmassa yhä useammalle yritykselle. Omaa verkkokauppaa voi pyörittää vaikka tällaisesta toimistohuoneesta.


Verkkokaupan ylläpidon, toimintojen ja yrityksen palveluiden ympärille tarvitaan usein myös muita lisätiloja.

Verkkokaupan perustaminen ja muut palvelut?

Verkkokauppa on luontevaa jatkumoa perinteiselle kivijalkamyymälälle ja toimialasta toki hieman riippuen joskus jopa ainoa järkeenkäypä vaihtoehto. Mutta on hyvä haarukoida, että vähänkin suuremman verkkokaupan pyörittäminen tarvitsee yleensä vähintään pienimuotoisen, joskus suuremmankin hyödynnettävissä olevan varastotilan – esimerkiksi sesonkituotteille.

Jos suunnittelet verkkokauppaa ja sen yhteyteen tukitoimintoja sekä mahdollisia muita yrityksen palveluita, mieti ainakin seuraavia asioita. Poimi tästä alapuolelta hyviä vinkkejä. Tarvittaessa voit kysyä lisää toimitiloihin erikoistuneilta Potentialin ystävällisiltä ammattilaisilta.

6 nopeaa vinkkiä

1. Paikan valitseminen, onko sijainti keskustassa oleellinen
2. Logistiikka kokonaisuuden kannalta: työntekijät, asiakkaat, tavarantoimittajat…
3. Ympäristön lähipalvelut
4. Onko saatavilla lisätilaa + muita tiloja – liiketoiminnan kasvupotentiaali
5. Pärjääkö yritys pelkällä varastotilalla – sesonkituotteet
6. Synergiaedut: löytyykö läheltä mahdollisia yhteistyöyrityksiä ja -kumppaneita

Verkkokaupan perustaminen, vähän muutakin kuin verkkokauppa

Toisaalta suuremmankin verkkokaupan, sen varaston ja muiden palveluiden pyörittäminen onnistuu helposti, kun sijainti verkkokaupan ympärille rakennetulle kokonaisuudelle on mietitty järkeväksi. Ympäristön on hyvä tarjota monipuoliset kulkuyhteydet nimenomaan varastonkierron ja logistiikan kannalta.

Jos asiakkaita palvelee verkkokaupan lisäksi perinteinen liike- tai myymälätila, täytyy ajatella asiakkaiden liikkumista, työntekijöiden kulkemista sekä tietysti myytävien tuotteiden, osien tai komponenttien kuljetuksia – saattaahan joku yritys valmistaa verkkokaupassaan myytävät tuotteet omissa tuotantotiloissaan.

Tavarantoimittajien saapuminen keskustaan ruuhka-aikoina on täysin eri asia kuin keskustan ulkopuolelle. Lastaus- ja purkutoimintojen kitkattomuus ei suinkaan ole vähäpätöinen asia. Aivosoluille kannattaa antaa myös ajatusjumppaa aiheesta nimeltä kustannukset: millaisia säästöjä saatkaan siitä, kun sijoitat liiketoimintasi ydinkeskustan ulkopuolelle? Tilausten logistiikan hoituminen ilman ylimääräisiä häiriöitä näkyy helposti asiakastyytyväisyydessäkin, jonka pitäminen korkealla tasolla luo pysyvyyttä ja jatkumoa yrityksen toiminnalle.

Verkkokaupan tuotevalikoima voi olla aluksi niin pieni, ettei välttämätöntä tarvetta erilliselle varastotilalle sen vuoksi juuri sillä hetkellä ole. Mutta tulevaisuutta on hyvä suunnitella kasvuhakuisesti ja ottaa myös muuttuvat toimitilatarpeet huomioon niin ennakoivasti kuin mahdollista. On järkevää miettiä oman liiketoiminnan kehittymistä ja verkkokaupan tarpeita niinkin, että mahdollinen lisätila/varastotila on jo ainakin alustavasti kartoitettu.

Harkinnan arvoinen sijainti, verkkokaupan perustaminen

Oulussa yksi varteenotettava vaihtoehto verkkokaupan sijainnille ja muillekin palveluille löytyy Haukiputaalta – tarkemmin ottaen Teollisuustieltä Ukonkaivoksen teollisuusalueelta, joka sijaitsee moottoritien läheisyydessä. Oulun keskustan palvelutkin, lentokenttä ja monipuoliset satamayhteydet ovat tarpeen vaatiessa sujuvien etäisyyksien päässä. Teollisuustiellä ja sen läheisyydessä on tarjolla myös muita yrityksen liiketoiminnan pyörittämisen kannalta olennaisia palveluita.

Tähän lokaatioon on keskittynyt myös monipuolinen ja innovatiivinen yritysrypäs, joka tarjoaa luontevasti synergiaetuja. Ihan naapurissa toimivan yrityksen kanssa saattaa löytyä luonteva yhteispalvelu, joka tarjoaa kummankin asiakkaille vastustamattoman yhdistelmän. Liikenneyhteydet Teolllisuustielle ovat parantuneet kuluvan vuodenkin aikana, sillä Pohjantien kehittäminen kokonaisuutena etenee hiljalleen kohti valmistumista.

Potential – näistä meidät tunnetaan

Monipuolinen valikoima
Toimitilavaihtoehtoja niin yksittäiselle asiantuntijalle kuin suuryritykselle. Valitse 15–4000 m²:n väliltä. Tiloja löytyy laidasta laitaan: tuotantotiloja, toimistohuoneita, liiketiloja, varastoja ja hallitiloja.

Joustava ja kuunteleva
Asiakkaan eli vuokralaisen toiveet ja tarpeet otetaan huomioon. Tiloja muokataan tarpeen mukaan ennen muuttoa ja vuokrasuhteen aikana. Avullamme arjen asiat järjestyvät.

Toimitilojen sijainti
Toimitilamme sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella, jolloin logistiikka toimii, liikkuminen on sujuvaa ja pysäköintitilaa löytyy. Ikkunoista näkyy muutakin kuin viereinen rakennus. Silti Oulun keskusta on riittävän lähellä.

Houkuttelevat lisäpalvelut
Toimitilojen yhteydestä tai niiden läheisyydestä löytyy monia yritysten tarvitsemia palveluita. Kohteesta riippuen tarjolla on monia lisäpalveluita, kuten kokoustiloja, vartiointi- ja aulapalveluita ja ravintolapalveluita.

Synergiaetuja
Tiloissamme toimii monenlaisia yrityksiä. Monipuolinen ja innovatiivinen yritysverkosto tarjoaa erinomaisen kasvualustan ja hyviä yhteistyömahdollisuuksia. Menesty hyvässä yhteisössä!

Henkilökohtainen tatsi
Organisaatiomme on pieni, joten meiltä saa henkilökohtaista palvelua. Olemme helposti lähestyttäviä ihmisiä, jotka välittävät vuokralaisistaan ja auttavat mielellään kaikissa toimitilahaasteissa.

Käy tutustumassa vuokralaisiimme

Potential Toimitilat Oy:llä on vuokrattuna tällä hetkellä toimitiloja noin 35 000 neliömetrin edestä. Meiltä löydät toimitiloja verkkokaupan yhteyteen: varastotiloja, liike- ja myymälätiloja, tuotantotiloja, toimistotiloja ja näiden yhdistelmätiloja.

Tutustu joihinkin vuokralaisistamme täällä.

P.S. YouTube-kanavallamme on vuokralaisesittelyjämme videomuodossa.

Ota yhteyttä Lataa vuokraajan opas

Sivuston toteutus: