Hyvä työympäristö. Potential on mukana elinkeinojen kehittämisessä

BusinessOulu Hautomossa haudotaan uusia kasvuyrityksiä. Toimintaa pyöritetään oululaisten keskuudessa myös Postitalona tunnetun rakennuksen kolmannessa kerroksessa Hallituskadulla.

Hyvä työympäristö kokoaa kasvuhakuisia yrittäjiä ja yritystiimejä yhteen. BusinessOulu Hautomon toiminta nojaa vuoden pituiseen hautomo-ohjelmaan, joka käydään yritystiimien kanssa yksilöllisesti läpi. Ohjelman aikana saa asiantuntijoiden apua, tietoa ja työkaluja kasvuyrityksen pyörittämiseen.

Hautomo on myös paikka verkostoitumiselle ja väylä rahoituksen hakemiseen. Varsinainen hautomotoiminta on siihen osallistuville yrittäjille maksutonta. Sen lisäksi tarjolla on vuokrattavia työskentelytiloja.

– Olemme tässä BusinessOulun yhteistyökumppanina mukana elinkeinojen kehittämisessä näiden kolmannen kerroksen toimitilojen osalta ja sitä kautta edistämässä uusien kasvuyritysten syntymistä Oulun alueelle, Potential Toimitilat Oy:n toimitusjohtaja Aarno Rantapelkonen kertoo.

– Mikäli hautomovaiheen jälkeen yritykselle tarvitaan muita tiloja, olemme totta kai käytettävissä ja voimme tarjota monipuolisia vaihtoehtoja toimitilatarpeisiin muista kohteistamme. Meillähän on toimitilavalikoimaa 15–4000 neliömetrin välillä, Rantapelkonen jatkaa.

Hyvä työympäristö: esimerkkejä yhteisistä tiloista ja vuokrattavista työhuoneista

Hyvä työympäristö on monelle tärkeä asia. Esimerkkinä neuvotteluhuone, missä on puupintainen lakattu neuvottelupöytä. Kankaalla pehmustettuja työtuoleja. Älytelevisio asennettuna liikuteltavalle lattiajalustalle.
BusinessAseman kolmannen kerroksen hautomotilojen yksi neuvotteluhuoneista.
Vuokrattava työhuone voi olla hyvä työympäristö esimerkiksi asiantuntijatyön tekemistä varten. Puinen muotoiltu työpöytä, oranssi työtuoli, kirjahylly ja lukollinen kaapisto tavaroille. Työpöydän vieressä ikkunat, joissa sälekaihtimet auki. Aurinko paistaa huoneeseen.
Hyvä työympäristö. Hautomotiloissa on tarjolla vuokrattavia työhuoneita, kuvassa eräs vaihtoehdoista.
Hyvä työympäristö vaatii usein myös suurempia tiloja. Neuvotteluhuone, jossa iso neuvottelupöytä, jossa on monipuoliset kytkentä- ja liitäntämahdollisuudet kokoustekniikalle ja kannettaville tietokoneille. Pöydän päässä valkokangas ja nurkassa kaksi arkistokaappia. Useita vihreällä kankaalla päällystettyjä työtuoleja. Neuvotteluhuone sopii yli 10 osallistujan kokouksille + etäosallistujat.
Tähän neuvotteluhuoneeseen mahtuu suuremmallakin tiimillä.
Hyvä työympäristö. Tarjolla on vuokrattavia työhuoneita. Työpöytä ja työtuoli työhuoneessa ikkunoiden vieressä.
Oman työhuoneen vuokraaminen on vaihtoehto esimerkiksi startup-yrittäjälle, joka haluaa rauhallisen työtilan. Tarjolla on myös kaikkien käytettävissä olevia yhteistiloja.
BusinessAseman hautomotilojen kolmannessa kerroksessa on yhteinen keittiö- ja taukotila. Katukerroksessa palvelee myös erillinen lounasravintola.

Hyvä työympäristö: 672-neliöinen tila yrityshautomotoiminnalle

BusinessAseman avajaisia vietettiin helmikuun alussa kuluvaa vuotta ja BusinessOulu Hautomon yrityshautomotoiminta on startannut tänä syksynä.

– Hautomo-ohjelmamme pitää sisällään 11 kohtaa ja on pitkälti jokaisen tiimin tai yrittäjän kokemuksesta kiinni, mihin niistä pureudutaan tarkemmin ja millaisin painotuksin ohjelma läpiviedään, BusinessOulun yrityspalveluiden vanhempi asiantuntija Hannu Hiltunen esittelee toimintaa.

Hautomotoiminnan ajatuksena on jatkuvuus ja vaihtuvuus. Niinpä uusia tiimejä ja yrityksiä otetaan sisään sitä mukaa, kun hautomo-ohjelman läpikäyneet siirtyvät yrityksensä kanssa eteenpäin. Verkostoituminen muiden kanssa ja synergiahyödyt ovat koko hautomotoiminnan keskiössä.

– Meillä on siitä Oulussa jo aikaisempia positiivisia kokemuksia, että kun saadaan paljon yrittäjiä samaan paikkaan, toimijoiden kesken syntyy luontevasti yhteistä hyvää. Ohjelman tavoitteena on muutenkin valmentaa parempia yrittäjiä ja kasvuhakuisia yrityksiä, sillä hyvä liikeidea perustuu todelliseen loppuasiakkaan tarpeeseen, Hiltunen painottaa.

Sekä startup-yritykset että yritysideaansa vielä pohtivat voivat hakeutua mukaan BusinessOulun maksuttomaan hautomotoimintaan, joka on keskitetty Hallituskadulla sijaitsevan BusinessAseman kolmanteen kerrokseen. Käytettävissä on koko BusinessAseman palvelutarjonta.
BusinessOulun asiantuntijat Hannu Hiltunen (kuvassa vasemmalla) ja Janne Kärkkäinen palvelevat hautomo-ohjelmassa tiimejä yritysten kehitykseen, omistajanvaihdoksiin, yritystoiminnan käynnistämiseen ja yritysidean jalostamiseen liittyvissä asioissa.

Monipuolinen palvelujen keskittymä

Varsinaisen hautomotoiminnan lisäksi BusinessAsemalla on tarjolla myös yrittäjyyteen, osaamiseen ja työllistymiseen liittyviä palveluita, koulutuksia ja tapahtumia, uusien ratkaisujen yhteiskehittämis- ja kokeilualustoja, modernia teknologiaa ja työvälineitä sekä muita työskentely- ja tapahtumatiloja.

– Tässä hautomossa yhdistyy mukavasti myös se, että yritysidean hautomisen lisäksi varsinaisen tuotteen tai palvelun konkreettinen kehittäminen on osa prosessia, Hiltunen ja Rantapelkonen muistuttavat.

Hyvä työympäristö on monen tekijän summa. Hannu Hiltunen uskoo, että yrityshautomotilat mahdollistavat hyvän yhteishengen, kun kasvuhakuiset tiimit verkostoituvat ja kehittävät yritystoimintaansa.

Vaikka BusinessOulu Hautomo onkin ensisijaisesti suunnattu vähintään valtakunnallisille markkinoille tähtääville kasvuyrityksille toimialasta riippumatta, hautomo-ohjelman voi aloittaa myös yksin, jos päämääränä on kasvattaa ja laajentaa yrityksen osaamista muilla henkilöillä.

Yritykset saavat palautetta hautomo-ohjelmassa sekä BusinessOulun että Business Finlandinkin asiantuntijoilta. Toimintaan on tarkoitus saada mukaan myös yritysmentoreita sekä businessenkeleitä.

BusinessAseman kolmannen kerroksen tiloissa Hallituskadulla toimii lisäksi BusinessOulun esihautomo, joka antaa tavallista yritysneuvontaa pidemmän polun kehittää omaa liikeideaa ja arvioida sen onnistumisen mahdollisuuksia. Esihautomo on tarkoitettu kaikille yritystoiminnan aloittamisesta kiinnostuneille, yrittäjyyttä pohtiville sekä vasta valmistuneille opiskelijoille.

BusinessAsema palvelee Oulussa osoitteessa Hallituskatu 36 B. Yrityshautomotoiminta on keskitetty kolmanteen kerrokseen.
Näillä käytävillä liikkuu kasvuhakuisia tiimejä ja yrityksiä.

Lisätiedot BusinessOulu Hautomosta ja työtiloista:

Hannu Hiltunen
p. 044 703 1394
hannu.j.hiltunen@businessoulu.com

Tutustu BusinessOulu Hautomoon

Katso lisätietoja BusinessOulun esihautomosta

Hyvä työympäristö: Potentialin toimitilavaihtoehdot 15–4000 m²:n väliltä

Hyvä työympäristö koostuu erilaisista asioista, sillä ensinnäkin yrittäjien ja yritysten tarpeet vaihtelevat toimialoittain. Toisekseen organisaation arjen toiminnan kannalta myös henkilöstön erilaiset työtehtävät tuovat kokonaisuuteen oman ulottuvuutensa. Ja tietenkin makuasioillakin on merkitystä, millaisia ominaisuuksia toimitiloilta vaaditaan.

Tyypillisesti yritystoiminnan sujuvuuden kannalta on hyvä, että kokonaisuus käsittää erityyppisiä tiloja. Esimerkiksi pelkkä toimistotila ei välttämättä riitä, vaan yrityksen toimiala edellyttää sosiaalitiloja, tuotantotiloja, varastotiloja tai vaikka esittelytilaa yrityksen tuotteille. Paikan päällä käyviä asiakkaita ja sidosryhmiä varten voi olla tarve erityisen viihtyisille aula/odotustiloillekin.

Yksi järkevä vaihtoehto on yhdistelmä/monitila, jossa on ajateltu toiminnan moniulotteisuus mahdollisimman kattavasti sekä huomioitu liiketoiminnan kasvamisen vaatimukset. Lue lisää aihetta käsittelevästä blogikirjoituksestamme.

Potential on yrityksellesi joustava vuokranantaja – meidän kanssamme on helppo neuvotella tarpeen vaatiessa toimitilan muokkauksista juuri sinun yrityksesi liiketoiminnan näkökulmasta. Kohtuullisen matkan päässä Oulun ydinkeskustasta on tarjolla hyvä valikoima monipuolisia toimitiloja.

Hyvä työympäristö, ota yrityksesi lokaatioksi Haukipudas, Oulunsalo, Jääli tai esimerkiksi Kiiminki – ne kaikki voivat aivan hyvin tarjota erinomaisen sijainnin yritystoiminnallesi. Toimitilat voivat aivan hyvin sijaita keskusta-alueen ulkopuolella, säästät nimittäin helposti kustannuksissa ja sujuvoitat kaikkien kulkemista paikan päälle.

Koska olemme pitkän linjan toimitila-asiantuntija, toimitilaratkaisumme pitävät sisällään muokattavia toimitiloja yrityksille Oulun alueella: myytäviä toimitiloja, tuotantotiloja, toimistotiloja, yhdistelmä- ja monitiloja, liiketiloja ja varastotiloja.

Meidän vahvuuksiamme

Monipuolinen valikoima
Toimitilavaihtoehtoja niin yksittäiselle asiantuntijalle kuin suuryritykselle. Valitse 15–4000 m²:n väliltä. Tiloja löytyy laidasta laitaan: tuotantotiloja, toimistohuoneita, liiketiloja, varastoja ja hallitiloja.

Joustava ja kuunteleva
Asiakkaan eli vuokralaisen toiveet ja tarpeet otetaan huomioon. Tiloja muokataan tarpeen mukaan ennen muuttoa ja vuokrasuhteen aikana. Avullamme arjen asiat järjestyvät.

Toimitilojen sijainti
Toimitilamme sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella, jolloin logistiikka toimii, liikkuminen on sujuvaa ja pysäköintitilaa löytyy. Ikkunoista näkyy muutakin kuin viereinen rakennus. Silti Oulun keskusta on riittävän lähellä.

Houkuttelevat lisäpalvelut
Toimitilojen yhteydestä tai niiden läheisyydestä löytyy monia yritysten tarvitsemia palveluita. Kohteesta riippuen tarjolla on monia lisäpalveluita, kuten kokoustiloja, vartiointi- ja aulapalveluita ja ravintolapalveluita.

Synergiaetuja
Tiloissamme toimii monenlaisia yrityksiä. Monipuolinen ja innovatiivinen yritysverkosto tarjoaa erinomaisen kasvualustan ja hyviä yhteistyömahdollisuuksia. Menesty hyvässä yhteisössä!

Henkilökohtainen tatsi
Organisaatiomme on pieni, joten meiltä saa henkilökohtaista palvelua. Olemme helposti lähestyttäviä ihmisiä, jotka välittävät vuokralaisistaan ja auttavat mielellään kaikissa toimitilahaasteissa.

Hyvä työympäristö – tutustu vuokralaisiimme

Potential Toimitilat Oy:llä on vuokrattuna tällä hetkellä toimitiloja noin 35 000 neliömetrin edestä. Tutustu joihinkin vuokralaisistamme täällä.

P.S. YouTube-kanavaltamme löydät vuokralaisesittelyjämme videomuodossa.

Ota yhteyttä Lataa vuokraajan opas

Sivuston toteutus: