Toimiston sisustus: viihtyisä työympäristö lisää tuottavuutta

Tämä blogikirjoitus sisältää havainnollisia kuvia siitä, kuinka saat toimitilastasi mahdollisimman viihtyisän. Vaihtoehtoja on tarjolla sekä pienemmälle yritykselle että suuremmallekin toimijalle. Sisustukseen satsaaminen parantaa tuottavuutta.

Vaikkapa Haukipudas, Oulunsalo ja Kiiminki saattavat mahdollistaa houkuttelevan ratkaisun toimitilaa etsivälle yrittäjälle tai yritykselle. Valikoimaa riittää yksittäisistä työhuoneista todella laajoihin tilakokonaisuuksiin – pinta-alaa on tarjolla sekä pienen että suuren yrityksen tarpeisiin. Näiden havainnollisten kuvien avulla saat ideoita siihen, miten toimiston sisustus kannattaa toteuttaa – huomaatko, mikä merkitys ja vaikutus toimitilan sisustuksella on? Tutustu alla oleviin kuviin.

Poimi sisustusvinkit, voisiko yrityksesi toimitila olla joku seuraavista?

Olisiko tämä toimistosi? Toimiston sisustus luo työn tekemiselle mukavat puitteet.
Kuvassa toimitila ennen sisustamista. Alla olevassa kuvassa sisustamisen jälkeen.

Esimerkki suuremman yrityksen toimitilan sisustamisesta ennen ja jälkeen.

Toimiston sisustus on ensiarvoisen tärkeää viihtymisen kannalta. Suuri hybridityöhön soveltuva toimitila, jossa lepo/taukopiste (seinällä älytelevisio), neuvottelupiste, tilaa tiimityölle ja yksittäisiä työpisteitä. Toimitila on jaoteltu erilaisiin tiloihin.

Pieni sisustettu toimisto itsenäiselle yrittäjälle.

Mikä ero! Viihtyisyyttä ja parempaa tuottavuutta modernille yritykselle.

Toimiston sisustus tekee ihmeitä tyhjälle toimitilavaihtoehdolle. Suuri tuotanto- tai hallitilaksi soveltuva vuokrattavana oleva toimitila, jossa puoliksi sininen ja puoliksi harmaa muovipintainen lattia. Paljon ikkunoita, useita ovia sekä runsaasti ikkunoita.

Toimiston sisustus lisää toimitilan viihtyisyyttä. Etualalla oikealla pienen tiimin ruskea pöytä ja neljä oranssia tuolia. Taustalla työpisteitä kolmessa rivissä ja taukotila. Digitaalisesti stailattu esimerkki toimitilan sisustuksesta.

Ei ole samantekevää, millaiset yrityksen toimitilat ovat

Toimiston sisustus on yrityksen henkilöstön kannalta merkittävä juttu, sillä työntekijät arvostavat viihtyisyyttä ja miellyttävää työympäristöä. On huomionosoitus ja arvostus työnantajalta juuri työntekijöitä kohtaan, että toimistossa on huomioitu työntekijöiden sekä työn tekemisen tarpeet. Ja puitteet ovat kaikin puolin kunnossa. Luonnollisesti myös yrityksesi asiakkaista ja sidosryhmistä on mukava vierailla viihtyisissä toimitiloissa. Lue halutessasi tarkemmin, mitä toimiston sisustamisessa kannattaa huomioida.

Työpaikalla vietetään usein vähintään kahdeksan tuntia, joten siihen millainen toimitila on, kannattaa antaa ajatusta ja satsata asioihin monessakin mielessä. Alla merkkejä, jotka kertovat onnistuneesta toimitilavalinnasta.

1. Tuottavuus on parempi
2. Tilat ovat toimivia
3. Kaikki viihtyvät, tunnelma kohdallaan
4. Hyvät tulokset työhyvinvointikyselyissä
5. Vähemmän sairauspoissaoloja
6. Positiivinen palaute asiakkailta ja sidosryhmiltä

Toimiston sisustus: joustavasti muutoksia

On tavallista, että toimitiloissa (jotka eivät ole aivan uudehkoja) saattaa olla jotakin pientä laitettavaa. Tässä vaiheessa ei ole syytä luovuttaa. Varsinkin, jos tilat vaikuttavat muuten yritykselle ihan sopivilta, jopa ihanteellisilta liiketoiminnan näkökulmasta. Pieniä muutostarpeita ei siten kannata säikähtää.

Kysy rohkeasti toimitiloja vuokraavalta ammattilaiselta, suostuisiko vuokranantaja tekemään ne tai tulemaan ainakin vastaan kustannuksissa. Yrityksenne kohdalta vastineeksi voi tarjota vaikka sitoutumista pitempään vuokra-aikaan. Potentialin kanssa on helppo neuvotella joustavasta ratkaisusta, josta hyötyvät lopulta kaikki.

Yleensä joustavuus on muutenkin vahva signaali hyvästä vuokranantajasta. Ammattitaitoa on nimenomaan se seikka, että vuokranantaja on aidosti valmis palvelemaan toimitila-asiassa juuri sinun yrityksesi tarpeita ja auttaa sinua löytämään sopivat puitteet. Toimitiloihin erikoistuneesta asiantuntijasta on tietysti myös apua itse tilojen kartoitusprosessissa, joten asian ammattilainen kannattaa ottaa mukaan heti startista.

Valitse asiantuntija toimitilan kartoitukseen, tee toimiston sisustus itse tai sisustusammattilaisen avulla

Toivottavasti viihdyit blogikirjoituksemme parissa ja sait siitä hyviä vinkkejä tulevan toimitilasi sisustukseen. Itse sisustuksen voit tehdä itse tai oman tiiminne kanssa. Tai hyödyntää vaikka sisustusammattilaista. Varsinaisen toimitilan kartoittamiseen kannattaa tietysti valita luotettava ja kokenut yhteistyökumppani.

Vapaiden toimitilojen etsiminen yksin on työlästä, se vie huomattavasti aikaa ja syö arvokkaita resursseja – siis siltä työltä, johon yrityksen kassavirta perustuu. Toimitiloja vuokraava ammattilainen ymmärtää tarpeesi ja osaa ehdottaa hyviä vaihtoehtoja, kun hän on ensin kuunnellut, mitä edellytyksiä toimitilan tulee yrityksenne kohdalla täyttää. Lopulta paras tilaratkaisu löytyy yllättävänkin helposti. Potentialin tarjonnasta löydät suuremmat ja pienemmät vaihtoehdot vuokratoimitilaksi. Tutustu myös myytäviin kohteisiimme!

Vähintään kohtuullisen etäisyyden päässä toimitiloista löytyy useassa tapauksessa myös kattavia palveluita, kuten kauppoja, posti- ja logistiikkapalveluita, auditorio, kokoustiloja ja -palveluita, lounaspaikkoja, työterveyspalveluita, liikuntapaikkoja ja muuta arkea sujuvoittavaa. Pysäköintimahdollisuudet ovat Potentialin toimitilojen yhteydessä hyvin usein erittäin hyvät.

Toimitilaa tarpeesi mukaan: tiloja löytyy 15–4000 m²:n väliltä

Vuokraamme muokattavia toimitiloja yrityksille Oulun alueella. Kohtuullisen ajomatkan päästä Oulun ydinkeskustasta on tarjolla runsain mitoin erilaisia toimitiloja. Vaikkapa Haukipudas, Oulunsalo ja Kiiminki saattavat tarjota houkuttelevan sijainnin toimitilaratkaisua etsivälle yrittäjälle tai yritykselle.

Potentialin kautta saat

• Tuotantotiloja
• Toimistotiloja
• Yhdistelmä- ja monitiloja
• Liiketiloja
• Varastotiloja
• Kombitiloja

Potential LinkedInissä

YouTube-kanavamme

Ota yhteyttä Lataa vuokraajan opas

Sivuston toteutus: