Toimiston sisustaminen, toimitila viihtyisäksi

Toimitilan sisustaminen on keskeinen tekijä työpaikan viihtyisyyden parantamisessa, olipa kyseessä toimisto-, liike-, myymälä- tai tuotantotila.

Toimitilan ja toimiston sisustaminen vaikuttaa työmukavuuteen ja viihtyisä työympäristö sitä paitsi kasvattaa tuottavuutta. Työntekijät arvostavat esimerkiksi viihtyisää toimistoa, kun taas asiakkaiden on mukava saapua vaikkapa tunnelmaltaan leppoisaan erikoisliikkeeseen tai myymälään. Tuotantotilankaan ei ole järkevää sijaita aivan bunkkerissa, työssäjaksaminen on todennäköisesti aivan eri tasolla, kun tämänkin tilan mukavuutta ja toimivuutta on mietitty.

Työpaikalla vietetään useimmissa paikoissa vähintään kahdeksan tuntia, joten siihen millainen itse tila on, kannattaa antaa ajatusta. Toimiston sisustus on käytännössä helposti yksi avaintekijä yrityksen ilmapiirin ja jopa yhteishengen luojana. Tiimeissä on synergiaa, luovuus kukkii, ideat lentävät ja työn tekeminen sujuu niin itsenäisesti kuin yhdessäkin, kun tiettyihin asioihin on kiinnitetty huomiota ja joihinkin yksityiskohtiinkin nähty vaivaa. Pienilläkin jutuilla on vaikutusta, joten ei kannata fokusoitua pelkästään suuriin linjoihin.

Kaikkea ei tietenkään tarvitse tehdä kerralla. Voi aloittaa niistä tärkeimmistä ja edetä vaihe vaiheelta systemaattisesti kohti päämäärää. Satsata asioihin resurssien, osaamisen ja ajankäytön mukaan.

Toimiston sisustaminen on tässä digitaalisesti stailatussa esimerkissä tehty niin, että toimitilassa on huomioitu hyvin mahdollisuudet tehdä erilaisia töitä. Toimitilassa metallisella läpinäkyvällä tilanjakajalla rauhoitettu taukopiste, jossa on sohvia ja nojatuoleja sekä älytelevisio. Taustalla näkyy kaksi tiimityölle varattua työpöytää työtuoleineen sekä muita työpisteitä. Toimitilan päässä on oransseja lepo/lukusohvia.

Toimiston sisustaminen: huomioi nämä

Toimiston sisustamiseen voi asennoitua joko lyhyen matkan sprinttinä tai pitkän matkan juoksuna. Toimitilaa tuunatessa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon muun muassa seuraavia seikkoja. Tässä alempana on käsitelty toimiston sisustamista esimerkin omaisesti ja yleisellä tasolla helpottamaan toimiston sisustamisurakkaa.

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa toteuttaa sisustusunelmia. Jokaisen toimistoa, liiketilaa, myymälää tai muuta toimitilaansa sisustavan on mietittävä asia oman yrityksen toiminnan kannalta sopivaksi ja syvennyttävä juuri niihin yksityiskohtiin, mitkä ovat olennaisia yrityksen liiketoiminnan kannalta. Sisustamisen voi nimittäin viedä hyvinkin pitkälle ja viilata detaljeja viimeistä piirtoa myöten täydellisyyttä hipovaksi kokonaisuudeksi. On siis mietittävä, mikä on järkevää ja omien resurssien puolesta mahdollista.

Toimiston sisustaminen alkaa näistä

Ergonomia

Kaikki lähtee liikkeelle tästä. Ergonomiset työtuolit ja -pöydät sekä muut työtasot tekevät työn tekemisestä mukavampaa. Jos ne ovat vielä tyylikkäät ja miellyttävät silmää, niin mikä jottei. Ergonomiaan satsaaminen kannattaa, koska hyvin toteutettuna sillä pienennetään työn kuormittavuutta ja lisätään hyvinvointia. Perus istumatyö kun ei ole järin terveellistä.

Valaistus

Jokainen tietää, että Suomessa pimeää vuodenaikaa on monen mielestä ihan riittävästi. Niinpä valaistuksella lisätään sekä työturvallisuutta että viihtyisyyttä. Riittämättömässä valossa työskentely väsyttää sitä paitsi silmiä, joten työn tehokkuus laskee. Useimmissa töissä vaaditaan myös erityistä huolellisuutta ja tarkkuutta, joten kunnon valaistuksessa homma toimii ja virheet minimoidaan.

Viherkasvit

Toimiston sisustus kuntoon – huonekasveilla luot toimistoon mukavan, raikkaan ja pehmeämmän tunnelman. Tutkimusten mukaan huonekasvit myös puhdistavat sisäilmaa, joten viherkasvit vaikuttavat positiivisesti ilman laatuun. Luonnollisempi fiilis myös keventää kovien pintojen aikaansaamaa vaikutelmaa. Jos seuraa sisustustrendejä, viherkasvit ovat edelleen in.

Maalit, tapetit ja värimaailma

Mistä väreistä yrityksesi tunnetaan? Värimaailma on syytä ottaa toimiston sisustuksessa huomioon, jos toimitilasta halutaan yrityksen identiteetin ja arvomaailman näköinen. Ja jos tilassa käy sidosryhmiä ja asiakkaita, esimerkiksi kokous- tai neuvotteluhuoneen värisävyt ovat tärkeitä. Vaaleilla ratkaisuilla on helppo lisätä avaruutta, valoisuutta ja tyylikkyyttä. Luonnosta haetut värit taas luovat maanläheisen tunnelman. Näyttäväksi yksityiskohdaksi sopii esimerkiksi huomioseinä, jossa on valokuvatapetti. Valitse tilan materiaalien värimaailma sen mukaan, millaisen tunnelman haluat luoda.

Sohvat, säkkituolit ja sun muu mukava

Kahvitteluhetkiä ja rentoilua varten toimistoon voi hommata esimerkiksi säkkituoleja ja suorastaan istumaan kutsuvia sohvia. Taukonurkkaus ja vaikka flipperi tai pingispöytä samaan yhteyteen, niin tauoista tulee entistä onnistuneempia. Pehmeillä sohvilla on miellyttävää siemailla kahvia ja jutustella työkavereiden kanssa.

Toimiston sisustaminen – kysy myös työntekijöiltä

Kun yrityksellä on edessä toimitilan vaihtaminen, yrityksen johto tekee merkittävän karhunpalveluksen itselleen, jos se ei malta kysyä työntekijöiden toiveita toimitilaan liittyen. Kun työntekijät saavat mahdollisuuden vaikuttaa keskeisesti siihen ympäristöön, missä työtä tehdään, sitoutuminen ja arvostus työnantajaa kohtaan kasvavat. Niin ja se tuottavuuskin usein paranee siinä sivussa. Ja nimenomaan siitä syystä, että varsinainen toimitila on viihtyisä ja työntekijöidenkin ajatukset on huomioitu ratkaisussa.

Ennen kuin yrityksen toimistoa pääsee sisustamaan, on ensin omaan liiketoimintaan löydettävä sopiva toimitila. Valinnanvaraa riittää Oulun alueella, mutta kun pyytää mukaan kartoitukseen asiantuntevan ja joustavan kumppanin, lopputulos on onnistunut. Toimitilaan – kuten vaikka siihen vuokrattavaan toimistoon – voi käydä tutustumassa etukäteen ja ottaa mukaan vielä työntekijätkin. Samalla voi kysellä toimitilaa vuokraavalta ammattilaiselta olennaisia seikkoja tilaan liittyen. Sitä paitsi, kun paikalla on useampi silmäpari, tilan toimivuus tulee katsastettua mahdollisimman huolellisesti.

Plussaa tässä on tietysti sekin, että toimitila hahmottuu konkreettisesti ja alustavaa sisustustakin voi alkaa suunnittelemaan, kun näkee omin silmin, millainen mahdollinen tuleva toimitila on. Myös toimitilan lähistöllä olevat palvelut (kuten lounasruokalat) ja etäisyydet niihin selkiytyvät paikan päällä. Puhumattakaan parkkipaikoista, pysäköinnistä, julkisesta liikenteestä ja muusta logistiikkaan liittyvästä.

Potential LinkedInissä

YouTube-kanavamme

Katso ennen ja jälkeen -kuvia siitä, miten sisustus ja kalusteet muuttavat tyhjän toimitilan viihtyisäksi työympäristöksi

Muistathan, että Potential Toimitilat auttaa sinua mielellään sopivan toimitilan valinnassa, olipa kyseessä sitten toimisto-, liike-, tuotanto- tai varastotila tai niiden monipuolinen yhdistelmä. Ota rohkeasti meihin yhteyttä, etsitään sinulle ja liiketoimintaasi parhaiten soveltuva toimitila. Sellainen, jossa saat yritykselle kasvun mahdollistavat puitteet.

Vapaat tilat Ota yhteyttä

Sivuston toteutus: