Joustavat toimitilat, tarpeesi mukaan

Harkitsetko toimitilojen vuokraamista? Kuinka hyvin toimitilat soveltuvat tarpeisiisi ja pystyykö tiloja tarvittaessa muokkaamaan ja räätälöimään juuri sinulle sopiviksi. Muun muassa näihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota omalle yritykselle toimitilaratkaisua valitessa.

Ei ole suinkaan yhdentekevä asia, millaiset toimitilat itselleen, työntekijöilleen ja yritystoiminnalleen valitsee eikä toimitilan vuokraus ole aina helppo prosessi.

Itse asiassa toimitilat voivat olla yritykselle todellinen vetovoimatekijä – ne vaikuttavat työntekijöidesi viihtyvyyteen ja tuottavuuteen. Sitä paitsi asiakkaat, yhteistyökumppanit ja muut tärkeät sidosryhmät osaavat arvostaa viihtyisiä tiloja. Onkin huomionarvoinen seikka, että tiloissa on mukava käydä ja niissä voidaan hyvin.

Huonosti valitut tilat puolestaan saattavat laskea merkittävästi työtehokkuutta ja vaikuttaa jopa työntekijöiden motivaatioon. Haluamme auttaa sinua ja pohtia sopivien toimitilojen valintakriteereitä tässä artikkelissa, jotta yrityksesi tilojen valinta ja vuokraus onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Mikä sijainti? Millaiset palvelut?

Usein sopivaa toimitilaa miettiessä yksi valintakriteereistä on tilojen sijainti. Asialla on runsaasti merkitystä, joten siihen onkin hyvä kiinnittää huomiota. Lopulliseen valintaan voi vaikuttaa myös se, millaisia palveluja toimitilojen läheltä löytyy. Mieti, mitä juuri oma yritystoiminta kaipaa. Tarvitseeko lähellä olla esimerkiksi lounasravintoloita, kauppoja, kokoustiloja ja -palveluita, saunallisia edustustiloja, työterveyspalveluita tai vaikka liikuntapaikkoja? Entä miten on parkkitilan laita? Niin ikään hyvät kulkuyhteydet ovat olennainen juttu.

Onko edes välttämätöntä, että toimitilat sijaitsevat aivan ydinkeskustassa? Plussaa on tietenkin se, että kaupungin keskustan vilinässä tarvittavat palvelut ovat usein helposti ulottuvilla. Miinustekijänä taas voi olla se, että ruuhka-aikoina kulkeminen tiloihin on työlästä: esimerkiksi asiakkaiden voi olla haastava päästä paikalle, jos parkkipaikat ovat niin sanotusti kortilla.

Jos ajattelee keskustan ulkopuolista sijaintia, etuna on usein se, että toimitilan vuokraus on huomattavasti edullisempaa kuin niiden toimitilojen, jotka sijaitsevat ydinkeskustassa. Voi olla niinkin, että kulkeminen on lopulta huomattavasti joustavampaa, kun tilat sijaitsevat keskustan ulkopuolella.

Sekin on hyvä ottaa huomioon, että tarvittavat palvelut voivat silti olla tarpeeksi lähellä, vaikkei yritys toimisikaan varsinaisen palvelukeskittymän sydämessä.

Millaiseen tarpeeseen toimitila tulee?

Mikä on yrityksesi toimiala ja millaisia tiloja se tarvitsee? Toimitilan vuokraus kannattaa suunnitella huolella oman käyttötarpeen mukaan. Oletko itsenäinen ammatinharjoittaja, onko teillä persoonallinen asiantuntijatiimi vai tarvitseeko muutaman kymmenen hengen pk-yrityksenne monitilakokonaisuuden? Pitääkö viihtyisää myymälää varten olla asiakkaita houkutteleva liiketila hyvien kulkuyhteyksien varrelta vai vaatiiko suurempi kasvuyrityksenne rutkasti enemmän toimistotilaa? Sinun tilanteesi voi olla jokin edellä mainituista.

Erilaisilta toimialoilta tulevat ja eri kokoiset yritykset tarvitsevat erilaisia tiloja. Esimerkiksi hyvinvointipalveluja tarjoava yrittäjä tai toiminimellä toimiva konsultti pärjää todennäköisesti mainiosti jopa yhdessä yksittäisessä työhuoneessa tai pienessä toimistokokonaisuudessa. Vastaavasti voimakkaassa kasvussa oleva innovatiivinen kasvuyritys tarvitsee huomattavasti enemmän tilaa jo yrityksen tulevaisuuttakin silmällä pitäen.

Asiaan vaikuttaa myös, myykö yritys asiantuntijuutta, palveluita vai tuotteita tai tarvitaanko lisäksi esimerkiksi tuotanto, valmistus- ja varastointitilaa. Sekin saattaa askarruttaa, voiko tiloja muokata tarpeisiisi sopiviksi?

Joustavuus on se juttu

Yritystoiminnan kannalta on usein eduksi, että tiloissa on laajentumisen varaa. Lisäksi on hyvä, että toimitilaan on helppo yhdistää tarpeen vaatiessa muitakin haluttuja tiloja. Toimitilojen joustavuus omaan käyttöön sopiviksi on iso asia. Onkin hyvä, että toimitiloja voidaan suurentaa tai pienentää joustavasti.

Puhuttiinpa sitten toimisto-, liike-, tuotanto- tai varastotilasta, tärkeintä lienee se, että toimitila mukautuu suhteellisen vaivattomasti omaan käyttöön sopivaksi.

Sinun tarinasi voi olla seuraava: tarvitset alkuun vain osan toimitilasta, mutta toimintasi kasvaessa haluat vuokrata lisää tilaa – tässä tilanteessa on olennaista, että tilaa järjestyy joustavasti. Tällainenkin on mahdollista: sinun oli alun perin tarkoitus vuokrata toimitila nettikaupan varastoksi, mutta siitä muotoutuikin lopulta viihtyisä myymälä. Joustavasta toimitilasta kertoo myös esimerkiksi se, että samassa liiketilassa voi toimia kaksi hyvinkin eri toimialoille keskittynyttä erikoismyymälää. Puhuttiinpa sitten toimisto-, liike-, tuotanto- tai varastotilasta, tärkeintä lienee se, että toimitila mukautuu suhteellisen vaivattomasti omaan käyttöön sopivaksi.

Sillä, että toimitilaa on mahdollista muokata joustavasti erilaiseen liiketoimintaan juuri sinun ja yrityksesi käyttöön sopivaksi, on valtavasti merkitystä! Homman juju on siinä, että toimitilan tehtävä on tukea liiketoimintasi kehittymistä haluamaasi suuntaan ja tarjota mahdollisuuksia kasvuun ja menestykseen.

Hyvä huomioida

Pysähdy vielä hetkeksi miettimään ja lue kertauksen vuoksi alla oleva. Sopivien toimitilojen valinnassa on syytä huomioida muutamia seikkoja:

 • Missä toimitilat sijaitsevat ja millaisia palveluja niiden läheisyydessä on?
 • Mihin käyttötarkoitukseen toimitiloja tarvitset? Vastaavatko tilat juuri näitä tarpeitasi?
 • Mille aikavälille tarvitset tiloja?
 • Kuinka kauan tilat vastaavat tarpeitasi? Onko järkevää ottaa esimerkiksi alkuun pienemmät tilat ja vuokrata sitten suuremmat?
 • Voiko toimitiloja muokata halutunlaisiksi?
 • Tarvitsetko kylmää tai lämmintä varastotilaa vai sekä että?
 • Onko toimitiloihin tai niiden lähelle odotettavissa remontteja?
 • Missä sidosryhmäsi sijaitsevat (esimerkiksi tavarantoimittajat ja asiakkaat)?
 • Millaiset kulkuyhteydet tiloihin on?
 • Saavutettavuus: onko tiloihin hyvät julkiset yhteydet? Tarvitseeko olla?
 • Pitääkö tilojen yhteyteen olla saatavilla muita tilaratkaisuja (muun muassa toimisto-, liike, tuotanto-, varasto- ja aputiloja)?

Potentialin avulla löydät sopivan toimitilan Oulusta

Tarvitsitpa sitten toimisto-, liike-, tuotanto- tai varastotilaa tai niiden yhdistelmiä, toimitilan vuokraus Potentialin kautta on helppoa ja sinulle järjestyy takuulla sopiva toimitilaratkaisu. Meidän vuokrattavat toimitilamme Oulun alueella ovat monipuolisia ja tarpeisiisi joustavasti muokattavia. Kaikkiin tiloihin on näppärästi liitettävissä myös muita tarpeellisia tiloja – kauttamme järjestyy vaikka monipuolinen monitilakokonaisuus!

Kaikki toimitilat Oulussa ja lähialueilla ovat helposti saavutettavissa hyvien kulkuyhteyksien varrella ja monipuolisten palvelujen äärellä. Annamme myös mielellämme sinulle vinkkejä, kuinka tilat ovat hyödynnettävissä mahdollisimman tehokkaasti. Ole hyvä ja tutustu toimitilavalikoimaamme näillä verkkosivuilla.

Haluat varmaankin käydä paikan päällä katsomassa mahdollisia toimitiloja ennakkoon. Pääset totta kai kätevästi tutustumaan sinua kiinnostaviin tiloihimme tarkemmin. Esittelemme sinulle mielellämme eri tilojamme sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Kun käyt paikan päällä, varsinainen toimitila ja sen lähellä olevat palvelut hahmottuvat konkreettisemmin. Tutustumiskäynnillä saat vastaukset myös mahdollisiin kysymyksiisi.

Tutustu monipuolisiin toimitilavaihtoehtoihimme ja kysy tarvittaessa meiltä lisää. Autamme sinua aina yrityksellesi soveltuvan tilaratkaisun valinnassa. Meille on pääasia se, että pystymme olemaan sinulle luottamuksesi arvoinen yhteistyökumppani, kun etsit sopivaa toimitilaa sekä tarjoamaan puitteet yrityksesi kasvuun, kehitykseen ja menestykseen.

Vapaat tilat Ota yhteyttä

PS Tutustu myös muutamiin vuokralaisiimme, heidän toimintaansa ja toimitiloihinsa.

Sivuston toteutus: