”Aluksi oli tikku, johon liimasin viilun palasia”

Lovi Oy on vuonna 2006 toimintansa käynnistänyt pohjoissuomalainen yritys, joka valmistaa Anne Pason suunnittelemia ja patentoimia, koottavia puisia hahmoja. Lovi Oy:n tuotteista jopa 90 % menee vientiin kansainvälisille markkinoille.

Pienimmät Lovi-tuotteet ovat postikorttikokoisia, joten asiakas pystyy lähettämään ne postissa esimerkiksi ystävälleen tervehdyksenä, ja vastaanottaja kokoaa näppärästi tuotteen saaden siitä kolmiulotteisen hahmon. Lovi-tuotteina on esimerkiksi puu- ja eläinfiguureja sekä Muumi-hahmoja.

– Ensimmäiset Lovi-kuusenpallot syntyivät vaihtoehdoksi muovisille palloille vuonna 2001. Aluksi oli tikku, johon liimasin viilun palasia. Pian huomasin, että olisi parasta jättää kasaaminen loppukäyttäjälle. Litteiden tuotteiden varastoiminen ja kuljettaminen on paljon helpompaa, Anne Paso muistelee Lovi-tuotteiden alkutaivalta.

Yritys vuokrasi alkuun vain osan nykyisestä toimitilastaan, mutta toiminnan kasvaessa ja monipuolistuessa Lovi Oy päätti vuokrata loputkin hallista. Yrityksellä on toimitilana käytössään yhdistelmätila/monitila, jossa on tuotantotilaa ja toimistotilaa, molempia sopivassa suhteessa.

Yrityksen verkkosivuille
Sivuston toteutus: